Prefect Ungur in Olt

Posted by & filed under , , .

Desi gluma e veche, uitasem complet de ea pana cand de curand am regasit-o in inbox-ul meu, trimisa de un amic. Am ras cu lacrimi toata ziua — si nu m-am putut abtine sa nu o pun pe blog. Nu stiu cat de mult poate fi asta tradus ca l-as traduce si in engleza, dar din pacate e nevoie de un intreg set de explicatii pentru a traduce asa ceva in engleza — ca atare atasez doar “originalul”:

 

ZIUA 1

Cred ca azi fost zi liber la ei. Nu venit niciuna din angajat. Plimbat prin birou meu lung si lat. Deschis fiset acte oficial dar plin de o bautur tulbur.

ZIUA 2

Nu fost ieri zi liber. Verificat in calendar: fost miercur. Poate nu lucraza miercur la ei? Nici azi nu venit. Am vrut dat telefon dar nu
gasit agenda. Toate sertarele plim cu bautur acel tulbur.

 

ZIUA 10

Azi fost un secretara care zis ceva care nu inteles la mine. Oi oi gustat o pahar din acel bautur tulbur gasit la seif. Putin acrisor.

 

ZIUA 20

Aici nimeni nu vorbesc ungureste. Toti nervos ca nu pricepe la ei. Oare e politic corect sa invat eu romanesc? Hmm, bauturul acela tulbur nu e chiar rea.

 

ZIUA 30

Descoperit din intamplare un caset cu muzica folcloric si prinde sa vorbeste eu putin. Azi putut spune unei director apa-canal-investitii europene “Dunare daca n-aveam / Jiul Dunare-l faceam”… Simpatica baiat. Am baut cu el putin din acel bautur tulbur exceptional.

 

ZIUA 100

La ce dreacu sa muncesti in fiecare zi? M-am dat lovit si am drojdit niste zaibar cu nea Stelica, subprefectu.

 

ZIUA 200

Fatalica, treaba merge unsa. Fura toti in prefectura. Puseram un CD cu Ciobanca si ne facuram muci. L-am trimis pe Stelica la Segarcea dupa 2 vedre de molan sa nu ramanem pa uscat.

 

ZIUA 300

Nenica, astia din UDMR chiar ma enerveaza. M-au sunat de la partid sa ma-ntrebe cum stam cu nu stiu ce investitii. O sa-l intreb pa Stelica cand s-o intoarce cu cisterna de la Panciu.

 

ZIUA 350

Mimisor, secretara, zice ca ma tot cauta unii din UDMR. Am pus-o sa zica ca-s intr-o sedinta. Sanchi, batuse Craiova acasa si ne facuram pulbere. Ce treaba au, vere, ungurii cu mine?

 

JUVETE ATTILA